♥ eQa | RosLan ♥: duit

Saturday, October 8, 2011

duit

duit. hidup mmg tapenah lepas dgn masalah duit. yang orang2 dari keluarga berada uh, mmg tade penat kpla nak pk pasal duit nih. sbb dorang sentiasa berduit. & hurmm..

mmg la duit tu tak mampu beli kebahagiaan. tp duit tu.. sgt diperlukan untuk hidup kat zaman sekarang ni. nak makan, nak minum, nak mandi, nak ade elektrik, nak ade segulung ijazah, nak spm. & ape ape lagi la. smua nak kne duit. haihh..

skarang ni plak. rasa macam down. sbb ptptn dapat sikit je. tak dapat full. half pon tak dapat. hurmm. bukan lah ape. tp tanak nyusahkan mak ayah sbenarnya. mak ayah pon nak gna duit untuk benda2 lain. mmg la mak ayah cakap takpe, dorang boleh bayar yuran wutsoever. tapiii. hurmmm. tanak bebankan dorang da. hurmmm.. rasa macam nak stop blaja.

maybe skarang mmg perlu berjimat drpd segala bnda pon. kos sara hidup skarang pon da tggi. hurmm.. takpe la. insyaAllah, eqa buat yang terbaik. untuk semua pengorbanan mak ayah. insyaAllah akan buat yang terbaik untuk dorang. this is the least yg eqa boleh buat skarang. insyaAllah. doakan lah eqa.

2 comments: